Hondenschool Dog-ID Gemert

Hondenschool

Dog-ID Gemert

Wat je niet weet kun je ook niet verkeerd doen.

Over mij


Hallo allemaal, ik ben Debbie van Turnhout, getrouwd en woonachtig in Gemert met mijn man, zoontje, hond en twee katten. Ik ben gediplomeerd gedragstherapeut maar heb ook een Bachelor of Science in de Diergeneeskunde van Universiteit Utrecht en ben natuurlijk hondengek! Ik ben continue bezig mijn vaardigheden te verbeteren door het volgen van opleidingen en lezingen om zo up to date te blijven over de beste manier om met honden om te gaan en het welzijn van hond en mens te verbeteren!

Ik heb mijn hele leven geweten dat ik iets met dieren wilde doen. Gedurende mijn opleiding tot dierenarts kwam ik erachter dat ik niet op die manier met dieren wilde werken omdat honden de dierenarts vaak zien als iets ontzettend negatiefs. Ze komen er vaak alleen als ze pijn of een probleem hebben en vaak zijn de behandelingen en onderzoeken ook geen prettige ervaring voor ze. De laatste paar jaar met mijn eigen hond Chase (German indian dog) hebben mijn ogen geopend over hoe het begeleiden van een hond vooral niet moet. Hij heeft mij vanaf het begin ontzettend gespiegeld en gaf me precies terug wat ik erin stopte. Ik kwam er dus al snel achter dat boos worden en dominant doen niet helpt. Hierdoor ben ik gaan zoeken naar hoe dan wel. Ik heb altijd al veel met honden opgetrokken en besloten hier verder mee te gaan. Dus, het roer ging om! Ik ben gaan speuren met mijn hond en door de instructrice Silvia vd Bogaard ben ik in aanraking gekomen met een andere houding ten opzichte van honden. Na een stage bij de hondenschool ben ik de opleiding Natural dog trainer education gaan volgen bij Calming Signs. Deze volgt de visie van Turid Rugaas uit Noorwegen en speelt in op het natuurlijk gedrag en communicatie via de lichaamstaal. Daarnaast heb ik van Silvia de fijne kneepjes van het speuren mogen leren om zo aan de natuurlijke behoeften van honden te kunnen voldoen. Het doel van mijn lessen en trainingen is om zo conflictvrij mogelijk te kunnen leven en daardoor een ontspannen relatie met je hond te krijgen waarbij aan allebei jullie behoeften wordt voldaan. Doordat je inspeelt op de behoeften van de hond en door de verbetering in de onderlinge band, zal je hond je gaan vertrouwen en zal er een relatie ontstaan gebaseerd op samenwerking en respect. honden zijn individuele wezens met behoeften en emoties. Ze zullen nog dichter naar je toe komen als ze weten dat je ze begrijpt en ze kunt lezen en steunen in tijden van nood en onzekerheid. Ik heb het geluk om die bijzondere band tussen mens en hond te mogen zien groeien! Wil je samen met mij aan de slag? Neem dan contact op!

Binnen mijn visie is geen ruimte voor het gebruik van pijnprikkels/grove correcties. Ook maak ik geen gebruik van hulpmiddelen die ongemak en/of pijn veroorzaken. We zullen altijd werken met een goedzittend Y-tuig en een vaste lijn van minstens 3 meter, hierin wordt je natuurlijk begeleid en passen en aanschaf is bij mij mogelijk! 

Mijn opleidingen en bijscholing

2015

2018

2019